Härmä Air -pellityssarjan asennus tiilikatolle tai aaltokuvioiselle peltikatolle

Varmista ennen asennusta, että mukana tulevat ruuvit soveltuvat pituudeltaan kattoprofiiliisi. Mikäli tarvitset pidemmät tai lyhyemmät ruuvit, tulee ne hankkia itse. Tiilikaton poraamiseen suositellaan pitkää laattaterää tai tiilikatolle suunniteltuja teriä.

 

Kuva 1 A

 

Leikkaa kattoon savupiipulle aukko huomioiden palava-aineisten materiaalien suojaetäisyydet.

Kuva 1 B


Teippaa aluskatetteen tiiviste ohjeen mukaisesti piipun ympärille. Varmista että itse aluskate on savupiipun suojaetäisyyden ulkopuolella.

 

Kuva 2

 

Kiinnitä pellityksen juurosan alle sisäreunoihin tai kattopintaan tiivisteet ja muotoile pellityksen etuosa katon profiilin mukaiseksi, niin että pellitys istuu kattopintaan ryhdikkäästi.

Kuva 3

 

Leikkaa pellityksen juriosan kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Kiinnitä juuriosa ja jatkolevyt kiinnittämällä jokainen ruuvi ruoteeseen. Asenna jokainen jatkolevy siten että jokainen limitys ohjaa veden portaittain kappaleiden yli ja päätä pellitys harjakappaleen alle.

Kuva 4

 

Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 5

 

Asenna verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta. Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

 

 

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

‹ Takaisin