Härmä Air -pellityssarjan asennus bitumikattolaattakatteelle tai tiivissaumakatteelle

Asennus huopakaton alushuopaan, jolloin pellityksen reuna verhotaan pintahuovalla.
Asennusperiaate soveltuu myös tiivissaumakatteelle.

 

Mikäli bitumilaattakate on jo asennettu, voidaan pellityksen yläosa työntää bitumilaatan alle, jolloin alaosa tulee liimata ja ruuvata tiivisteellisellä ruuvilla laattakatteen päälle.

 

Kuva 1

 

Asenna juuripellin alle kauttaaltaan elastinen ja tiivistävä Sitko liquid seal (tai vastaava) liima. Huolehdi että pinnat ovat liimaamiseen soveltuvia, puhtaita ja kuivia. Asennusta ei suositella vesisateella

Kuva 2


Liimaa juuripelti kattoon ja varmista kiinnitys matalakantaisilla ruuveilla tasaisin (n. 15 cm) välein ja kauttaaltaan.

Kuva 3

 

Asenna huopamatto tai palahuopa kauttaaltaan pellityksen helman päälle. Asennuksessa tulee noudattaa bitumikattolaattakatteen asennusohjetta.

Kuva 4

 

Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 5

 

Asenna verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta. Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

 

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

 

‹ Takaisin