Härmä Air -pellityssarjan asennus laattatiilikatolle

Varmista ennen asennusta, että mukana tulevat ruuvit soveltuvat pituudeltaan kattoprofiiliisi. Mikäli tarvitset pidemmät tai lyhyemmät ruuvit, tulee ne hankkia itse. Tiilikaton poraamiseen suositellaan pitkää laattaterää tai tiilikatolle suunniteltuja teriä.

 

Kuva 1 A

Leikkaa kattoon savupiipulle aukko huomioiden palavaaineisten materiaalien suojaetäisyydet.

Kuva 1 B
Teippaa aluskatteen tiiviste ohjeen mukaisesti piipun ympärille. Varmista että itse aluskate on savupiipun suojaetäisyyden ulkopuolella.

 

Kuva 2

Muotoile pellityksen reunat katon profiilin korkuiseksi ja porrastuksen mukaiseksi, niin että pellitys istuu kattopintaan ryhdikkäästi. Yläosan tulee olla nolla korossa mahtuakseen laatan alle. Kiinnitä pellityksen juurosan alle sisäreunoihin tiivisteet.

Kuva 3
Leikkaa pellityksen juriosan kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi.
Asenna juuriosa tai mahdollinen jatkolevy kattolaatan alle. Mikäli kattolaatta ei istu ryhdikkäästi, tulee ruoteeseen kiinnittää tuki, jolloin kattolaatta on tukeva ja linjassa. Juuriosa ja jatkolevyt kiinnittetään ruoteeseen.

Kuva 4
Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 5
Asenna verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta. Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

 

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

 

‹ Takaisin