Härmä Air -pellityssarjan asennus konesaumatulle metallikatteelle tai lukkosaumakatteelle

Asennus huopakaton alushuopaan, jolloin pellityksen reuna verhotaan pintahuovalla.
Asennusperiaate soveltuu myös tiivissaumakatteelle.

 

Mikäli bitumilaattakate on jo asennettu, voidaan pellityksen yläosa työntää bitumilaatan alle, jolloin alaosa tulee liimata ja ruuvata tiivisteellisellä ruuvilla laattakatteen päälle.

 

Kuva 1

Leikkaa peltikattoon savupiipulle aukko huomioiden palava-aineisten materiaalien suojaetäisyydet. Voit kääntää peltikaton yläraunan pihdeillä ylös vedenohjuriksi. Teippaa aluskatetteen tiiviste ohjeen mukaisesti piipun ympärille. Varmista että itse aluskete on savupiipun suojaetäisyyden ulkopuolella.

Kuva 2

Asenna pellityssarjan asennuskiskon pohjaan liima ja kiinnitä asennuskiskot kattopintaan tiivisteellisellä ruuvilla.

Kuva 3

Leikkaa pellityksen juriosan kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Leikkaa pellityksen etuosaan kattosauman korkuiset urat, jolloin juuri istuu kattopintaan ryhdikkäästi. Kiinnitä pellityksen juuriosa asennuskiskoon tiivisteellisellä ruuvilla.

Kuva 4

Asenna jatkolevyt asennuskiskojen ja pellityksen juuriosan päälle siten, että jokainen limitys ohjaa veden portaittain yli ja päätä pellitys harjapellin alle. Asenna liima jokaisen jatkolevyn limityksen väliin ja kiinnitä jatkolevyt asennuskiskoon tiivisteellisellä ruuvilla. Mikäli kohteessa ei ole harjapeltiä, tulee harjakappele hankkia erikseen, päättää pellitys saumaamalla harjasauman väliin tai taittamalle jatkolevy harjan yli.

Kuva 5

Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 6
Asenna verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta. Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

 

‹ Takaisin