Härmä Air -pellityssarjan asennus tiivissaumakatteelle bitumikatteen päälle

Asennus valmiin tiivissaumakatteen pintaan, jolloin pinta viimeistellään bitumikermillä.
Asennus voidaan toteuttaa kuvasarjan periaatteiden mukaisesti myös tiivissaumakatteen aluskermiin ja päällystää pintakermillä.
Bitumikermin liimaamisessa tulee noudattaa kermikatteen asennusohjeita ja tulityövaatimuksia.


Pellityksen juuriosan pinnoitus on mahdollista toteuttaa myös Sitko Liquid Seal massalla – katso erillinen tiivistys ohje.

 

Kuva 1

 

Asenna juuripellin alle kauttaaltaan elastinen ja tiivistävä Sitko liquid seal massa (tai vastaava). Huolehdi että pinnat ovat liimaamiseen soveltuvia, puhtaita ja kuivia. Asennusta ei suositella vesisateella.

Kuva 2


Liimaa juuripelti kattoon ja varmista kiinnitys matalakantaisilla ruuveilla tasaisin (n. 15 cm) välein ja kauttaaltaan.

Kuva 3

 

Asenna bitumikermi kauttaaltaan juuripellityksen levyn päälle. Kermin reunojen tulee ulottua noin 200 mm kattopinnalle. Asennuksessa tulee noudattaa kermikatteen asennusohjetta. Suosittelemme kuljettamaan pintahuovan lappeen pituudelta harjan yli joka pidentää huovan kestoikää lunta ja jäätä vastaan..

Kuva 4

 

Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 5

 

Asenna verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta. Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

 

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

 

‹ Takaisin