Hotelli Iso-Syöte suojattiin Sirolla – veto varmistettiin Exodraftilla

Isosyöte

Hotellin aulassa on massiivinen luonnonkivipintainen tulisija, jonka sisällä kulkee Härmä Air Siro -savupiippu jos toinenkin, sillä yhteydessä kulkevassa kuilussa on myös usean muun huoneiston Siro-savupiiput.

Takan on suunnitellut Asko Lax.

 

Tunturihotelli Iso-Syöte paloi pahoin vuoden 2018 joulukuussa. Tulisijasta alkanut tulipalo tuhosi täydellisesti noin puolet rakennuksesta ja aiheutti useiden miljoonien vahingot. Matkailun sesonki oli parhaimmillaan, joten asiakkaat kaikkosivat pahimmalla mahdollisella hetkellä.

 

Kun Iso-Syötteelle päätettiin rakennuttaa uusi hotelli, haluttiin nostaa profiilia, luoda elämyksiä – ja säilyttää tuli vahvana elementtinä, kuuluuhan se osaksi elämystä, tuntureita ja luontoa. Onnettomuuden myötä turvallisuudella oli ymmärrettävästi erityisen tärkeä rooli. Tällöin luontevin valinta ratkaisemaan savunpoisto oli tietenkin huipputurvallisten savupiippujen valmistamiseen erikoistunut Härmä Air.

 

Hotellin pääsuunnittelijana toimi ympäristöystävällisen arkkitehtuurin uranuurtaja Asko Lax. Arkkitehti ja teollinen muotoilija Asko Lax on massiivihirsirakennusten johtava asiantuntija, jolla on yli 30 vuoden kokemus puurakennusten suunnittelusta yli 10 eri maassa.

 

Isosyötteen hotelli 2018 joulukuussa tulipalon jäljiltä

 

 

 

Uusi, uljas neljän tähden Hotelli Iso-Syöte sijaitsee Suomen eteläisimmän tunturin huipulla, keskellä Syötteen kansallispuisto- ja tunturimaisemaa. Ympäristössä villi pohjoinen luonto yhdistyy uniikkiin designiin.

 

Hotellin majoitusvaihtoehdot tarjoavat mahdollisuuden valita mieleisensä majoituksen. Tarjonta kattaa design-huoneet, ylelliset sviitit ja autenttiset mökit, joissa tulisijan tunnelman turvaavat Härmä Air Siro -savupiiput.

 

Hotellissa on tulisijoja useissa huoneistoissa, ja päivittäin vaihtuvaa asiakaskuntaa on joka puolelta maailmaa. Tottumattomankin tulee voida käyttää tulisijoja turvallisesti ja viihtyisästi – ilman että ilmassa tuoksuu savu, tai pahimmillaan palohälytin alkaa soida. Kun veto on hyvä, tuli palaa kauniisti ja tulisijaa on helppo käyttää. Kokonaisuus luo Lapin luksusmatkailuun ainutlaatuisen kokemuksen, joka houkuttelee kävijöitä jokaisesta maailman kolkasta.

 

10 syytä, miksi Härmä Air oli luonteva valinta

 

Turvallisuus ennen kaikkea

Onnettomuudet haluttiin jättää historiaan ja ratkaisut toteuttaa kestävän rakentamisen periaatteella. Härmä Airille tulenkäytön turvallisuus on sydämen asia, joten sopivampaa kumppania projektiin olisi ollut mahdoton löytää.

 

Joustavat ratkaisut

Tuotteidemme ominaisuudet mahdollistivat ratkaisuja, joita muut eivät pystyneet tarjoamaan. Tähän kuului räätälöityjä pituusmitoituksia, sillä savupiiput haluttiin kulkemaan pystylinjassa rinnakkain eri huoneistoista kuljetettuna. Mitoitusten täytyi osua millilleen oikein niin vaaka-, leveys- kuin pituussuunnassa.

 

Tiivis yhteistyö

Heti projektin alussa keskustelimme tarkkaan kohteen suunnittelijan ja tulisijalaitevalmistajan kanssa toteutuksesta ja projektin kulusta. Tiivis yhteistyö huolellisine selvityksineen mahdollisti parhaat mahdolliset ratkaisut sekä aikataulun mukaisen toteutuksen.

 

Suoritus, johon pystyy vain siroin

Savupiiput asennettiin koteloon, joten tuotteilla tuli olla sertifikaatti myös erikoistoteutusta silmällä pitäen. Lisäksi kotelot oli rakennettu valmiiksi ja tuotteiden tuli mahtua jo valmiiksi tehdyistä aukoista. Tilanteessa toteutus ei olisi ollut mahdollinen ilman ylivoimaista eristystekniikkaamme, tuotteidemme pieniä suojaetäisyyksiä ja valmistuksemme joustavuutta.

 

Suomalaista osaamista ja designia

Mitä olisi suomalainen hotellielämys ilman kotimaista tulisijakokonaisuutta? Tulisijat saapuivat Itä-Suomesta, Juukasta, ja savupiiput länsisuomalaisesta Härmästä – yhdessä ne muodostavat suomalaisen designin taidonnäytteen.

 

Kaikki saman katon alta

Härmä Air toimitti kaikki savunpoistoon tarvittavat ratkaisut, mukaan lukien Exodraft-savuimurit, jotka huolehtivat siitä, että pitkät ja mutkittelevat savupiiput vetävät hyvin kaikissa olosuhteissa ja jokaisen käyttäjän käsissä.

 

Ratkaisevaa näkemystä tulisijasuunnitteluun

Hotelliin oli tulossa myös täysin ainutlaatuisia tulisijoja. Niiden tuotesuunnittelussa nousi esiin haasteita, joiden ratkaisemisessa näkemyksemme oli kullanarvoinen: Saimme hormiston ja savupellit mahdutettua minimaaliseen kokoon, ja tulisijan tekninen toteutus onnistui parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla hormisto savupelteineen saatiin sijoitettua optimaaliseen paikkaan, jolloin myös tulisijan ulkomuoto ja yksityiskohdat saatiin ratkaistua toivotulla tavalla.

 

Toimitus ennätysajassa

Isoissa projekteissa hektisyys on normi, ja ennakoimattomien käänteiden vuoksi savupiiput piti saada toimitettua Härmästä Iso-Syötteelle ennätysajassa. Uskomattoman venymisemme ansiosta projekti ei kaikesta huolimatta viivästynyt, ja hotellin avajaiset saatiin pidettyä ennalta suunniteltuna päivänä.

 

Pakkauksella vähemmän kaaosta työmaalle

Tuotteet pakattiin kohdekohtaisesti yksilöityihin pakkauksiin, jotka oli työmaalla helppo lajitella oikeisiin huoneistoihin. Tavanomaisen asennusohjeen lisäksi tarjosimme apua myös yksilöityjen erikoismittaisten osien asentamiseen valokuvaamalla asennusjärjestyksen.

 

Konsultoinnilla sujuvat asennukset

Kun tuotteet saapuivat työmaalle, Härmä Air konsultoi asentajia tuotteen erikoismittaisten ja yksilöityjen tuotteiden asennuksen osalta, jotta asennustyö käynnistyisi mahdollisimman tehokkaasti ja Hotelli Iso-Syöte saataisiin avattua aikataulussa.

 

Vaativuudestaan huolimatta projekti oli kaikin puolin onnistunut. Jotain kertoo myös se, että kohteen suunnitellut arkkitehti tilasi projektin jälkeen omaan käyttöönsä Härmä Air Siro-teräspiipun.

 

Projektiin kuului paljon erikoismittaisia kokonaisuuksia, jotka pystyimme räätälöimään ja toimittamaan erittäin nopeasti.
Havainnekuvissa näet esimerkkejä muutamista tulisijatoteutuksista, joissa savupiiput kulkevat rinnakkain eri huoneistojen tulisijoista rakenteiden läpi ja liittyvät hormeja yhdistävään koteloon