Valitse turvallisin

"Tokihan kaikki savupiiput ovat turvallisia, jos ne kerran saa asentaa?"

 

On totta, että savupiippujen valintaa säädellään nykyään paremmin kuin teräspiippujen alkuvuosina. Tulisijan valinnan ja valmiin kokonaisuuden välissä on kuitenkin edelleen monta vaihetta, jotka voivat mennä vaarallisella tavalla vikaan. Siitä kertovat tilastot: vaarallinen savupiippu aiheuttaa edelleen satoja rakennuspaloja vuodessa*.

 

Savupiipuksi voi kelvata täysin eristämätön teräsputkikin.

 

Ympäristöministeriön asetus (2018) määrää, että kiinteää polttoainetta käyttävissä tulisijoissa tulisi käyttää korkeimman lämpöluokan T600 mukaisia tuotteita. Käytännössä T600 ei kuitenkaan yksinään takaa tuotteen turvallisuutta.

 

T600-lämpöluokka tarkoittaa, että savupiippuun saa johtaa enintään 600 °C savukaasuja. Se ei kuitenkaan takaa tuotteen turvallisuutta, sillä se ei kerro, kuinka tehokkaasti eriste pysäyttää savukaasujen kuumuuden. T600 kertoo vain, miten kuumaa lämpötilaa materiaalit itse kestävät. Hyvä esimerkki on, että täysin eristämätön teräsputki voi olla T600-lämpöluokkaan testattu, jolloin paloturvaetäisyyttä kasvattamalla tuote on asennettavissa savupiipuksi.

 

Mutta jos lämpöluokka ei kerro turvallisuudesta, miten piippujen turvallisuutta voi vertailla?

 

Turvallisen Siro-savupiipun tunnet näistä

 

ERISTYSKYKY yli 0,70 m2/kW

TURVALLINEN KOSKETTAA

0 TULIPALOA

 

 

Tarkista lämmöneristyskyky

 

Parhaiten savupiipun turvallisuudesta kertoo lämmöneristävyys (m2K/W). Mitä suurempi lämmöneristävyysarvo on, sitä tehokkaammin eriste pysäyttää kuumuuden eikä piipun pinta kuumene liikaa.

 

Siro-savupiippujen lämmöneristävyys on parhaimmillaan moninkertaisesti parempi kuin markkinoilla olevien muiden savupiippujen:

 

Lämmöneristävyys*

(m2K/W)

Muut

max. 0,59

Siro Prime

0,72

Siro Unique

0,96/1,1

Siro Air

1,1/1,73

Siro Air Sauna

1,73

*200 °C lämpötilalla. Mitä kuumempi piipun sisällä, sitä suuremmat erot Siron ja muiden piippujen välillä.

 

 

"Siro-savupiippujen lämmöneristävyys on parhaimmillaan moninkertaisesti parempi"

 

 

Mikä tekee
markkinoiden turvallisimman savupiipun?

 

Teräspiippujen rakenne koostuu tavallisesti sisäputkesta, eristeestä ja ulkokuoresta, jolloin rakenteessa on kolme seinämää. Teräskerrosten välissä käytetään eristeenä joko perinteistä kivivillaa tai keraamista eristettä, joista kumpikaan ei kuitenkaan yksinään riitä takaamaan turvallisuutta:

 

Perinteinen kivivillaeriste valmistetaan sahaamalla eristelevystä putken muotoinen pala. Sahatessa kuidut katkeavat ja eristävät ilmataskut hajoavat, jolloin eriste ei ole yhtenäinen ja sen eristyskyky heikkenee. Lisäksi kivivillaeristeet sisältävät tyypillisesti runsaasti sideainetta, joka haihtuu ajan ja käytön myötä. Sideaineen kadotessa myös eristyskyky heikkenee entisestään.

 

Keraaminen eriste taas säilyttää muotonsa kovissakin lämpötiloissa, mutta sen eristyskyky on kivivillaeristettä huonompi.

 

 

"Eristeenä käytetään joko perinteistä kivivillaa tai keraamista eristettä. Näistä kumpikaan ei yksinään takaa turvallisuutta."

 

 

Uniikki rakenne, innovatiivinen eriste

 

Siro Unique- ja Air-savupiipuissa ratkaisuna on monieristerakenne, jollaista ei ole missään muussa savupiipussa. Siro Unique-turvapiipun rakenne koostuu 5 seinämästä, ja Siro Air -tuloilmapiipussa on peräti 7 seinämää. Eristerakenteessa yhdistyvät kivivillan eristyskyky ja keraamisen eristeen sille antama suoja.

 

Siro Prime -savupiipussa ratkaisuna taas on täysin uusi, saumaton Paroc-kivivillaeriste, joka valmistetaan kuiduttamalla putkimaiseen muotoon. Näin sen rakenne säilyy tiiviinä ja turvallisena kovissakin lämpötiloissa, ja kolmiseinämäiselläkin rakenteella voidaan saavuttaa ylivoimainen turvallisuus.


Turvallisesta kokonaisuudesta kertovat markkinoiden paras lämmöneristävyys ja se, että 20 vuoden aikana olemme myyneet yli 40 000 savupiippua, eivätkä ne ole aiheuttaneet yhtäkään tulipaloa.

 

Käytännössä huomaat eron siitä, että Siro-piippua voit koskettaa, vaikka tulisijassa olisi palanut tuli pidempäänkin.

 

Siro-savupiipun ulkopinnalla on aina paloturvallinen lämpötila.

 

"20 vuoden aikana olemme myyneet yli 40 000 savupiippua,

eivätkä ne ole aiheuttaneet yhtäkään tulipaloa."

 

Virheetön asennus

 

Savupiippu on enemmän kuin pelkkä teräsputki: se on järjestelmä, joka on turvallinen vain oikein asennettuna. Vaikka savupiippu itsessään olisi tulisijan kanssa yhteensopiva, järjestelmän virheasennus altistaa tulipaloille ja vesivahingoille. Siro-savupiipun lisävarusteet ovat omaa tuotantoamme, ja olemme suunnitelleet ne helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea turvallista asennusta ajatellen.

 

Härmä Airin läpivienneillä koko savupiippujärjestelmän asennus onnistuu puolessa päivässä, eikä virheasennuksen vaaraa ole koskaan.

Härmä Airin omavalmisteinen läpivientisarja takaa helpon ja turvallisen asennuksen.

 

 

 

"Härmä Airin läpivienneillä asennus onnistuu puolessa päivässä,
eikä virheasennuksen vaaraa ole."

 

 


*Lähde: Pronton tietokanta
 

Turvaa elegantissa
kuoressa

Siro Unique ›

Jotta tulisijasi
toimisi paremmin

Siro Air ›

Oman luokkansa
priimus

Siro Prime ›