Miten valitsen savupiipun?

Savupiippu uuteen taloon ja tulisijaan

 

Uudisrakennuksessa tulisijan ja savupiipun sijoittelu on kaikkein vapainta ja myös asennus on helpointa, kun mm. hormin sijoitus on huomioitu jo rakennusvaiheessa. Voit tällöin valita savupiipun omien tarpeidesi ja mieltymystesi mukaan:

 

Siro Prime, kun haluat panostaa turvallisuuteen kustannustehokkaasti;

Siro Unique, kun haluat markkinoiden parasta turvallisuutta sirosta ulkonäöstä tinkimättä – Siro Unique sopii ahtaaseenkin paikkaan ja käy pienimpienkin tulisijojen kumppaniksi;

Siro Air, kun haluat markkinoiden turvallisimman savupiipun, joka kuljettaa paloilman tulisijalle, tehostaa tulisijan palamista ja on savupiipuistamme ympäristöystävällisin.

 

Paras savupiippu remonttikohteeseen?

 

Yllättävän moni uskoo edelleen, että tulisijan ja/tai savupiipun jälkiasentaminen onnistuu vain kohteisiin, joissa on ns. takkavaraus eli hormi jo valmiina. Tosiasiassa etenkin kevyttakan ja -hormin asentaminen onnistuu kyllä kaikenlaisiin remonttikohteisiin. Siro-savupiippujen etuna on, että niiden lisävarusteet on erityisen yksinkertainen asentaa. Tämän vuoksi Siro-savupiippu on mainio valinta remonttikohteeseen.

 

Kevyttakkaan yhdistetty Siro-savupiippu ei vaadi perustusten vahvistamista. Tulisijan ja savupiipun voi näin sijoittaa varsin vapaasti – perinteisesti olohuoneeseen tai esimerkiksi työhuoneeseen, makuuhuoneeseen, jopa kylpyhuoneeseen tai lasitetulle terassille.

 

Voit myös korvata pelkästään vanhan savupiipun uudella.

 

Oletko jälkiasentamassa kokonaan uutta tulisija- ja savupiippukokonaisuutta?

Siro Air on valikoimamme paras savupiippu uutena asennettavaan takkaan, etenkin uusien rakennusmääräysten mukaiseen tiiviiseen taloon, sillä sen kanssa ei tarvitse huolehtia erillisestä korvausilman tuonnista tulisijalle. Siro Air -tuloilmapiipun paloturvaetäisyys on myös vain 26 millimetriä, mikä tuo vapautta tulisijan ja savupiipun sijoittamiseen. Tarkistathan kuitenkin, että uusi tulisija tukee korvausilmapiipun kytkentää.

 

Oletko vaihtamassa savupiippua? Savupiippu vanhaan takkaan.

Siro-savupiippu on turvallinen vaihtoehto vanhalle savupiipulle.  Jos olet vaihtamassa savupiippua olemassa olevaan tulisijaan, tarkista suojaetäisyydet ja paloilman tuonti. Ne määrittävät, millaisen piipun tarvitset.

 

Esimerkiksi:

Siro Primen suojaetäisyys palavaan materiaaliin on x mm. Saatat tarvita erillisen korvausilmaputken erityisesti tiiviissä rakennuksessa.

Siro Uniquen suojaetäisyys on 40 mm. Saatat tarvita erillisen korvausilmaputken erityisesti tiiviissä rakennuksessa.

Siro Airin suojaetäisyys on 26 mm. Siro Airille et tarvitse erillistä korvausilmaputkea.

 

Huom! Jos vanha tulisijasi vetää huonosti, suosittelemme Siro Air -tuloilmapiippua. Se parantaa kaikkien tulisijojen toimintaa.

 

Savupiippu rivitaloasuntoon

Voiko rivitaloasuntoon asentaa takan? Kyllä voi – etenkin, jos valitset oikean savupiipun. Ota huomioon ainakin nämä:

 

Rivitaloon tuleva tulisija on usein pienikokoinen. Siro Uniquella on savupiipuistamme pienin halkaisija, mikä tekee siitä parhaan savupiipun pieneen tulisijaan.

 

Mikäli tulisijan korvausilmaa ei ole mahdollista kuljettaa enää lattian kautta, ratkaisu on Siro Air. Tällöin tulee tarkistaa, tukeeko tulisija korvausilmapiipun kytkentää.

 

Savupiippu lasitetulle terassille

Usein terassille toteutettu takka on pieni tunnelmanluoja. Tällöin piipulta kaivataan siroa luonnetta, jolloin paras savupiippu lasitetulle terassille on Siro Unique.

 

Savupiippu grillikotaan

Grillikodassa ratkaisusta haetaan kustannustehokasta ja monipuolista toteutusta. Tätä tarjoaa Siro Prime.

 

Savupiippu saunaan/kiukaaseen

Saunassa olosuhteet ovat tavallistakin vaativammat, sillä kiukaat eivät salli samanlaista palamisen säätelyä kuin kehittyneemmät tulisijat. Lisäksi kiukaissa polttotekniikka on pakattu pieneen tilaan, jolloin savukaasulämmöt ovat takkoja korkeammat. Siro Air -kiuaspiippu on tällöin paras savupiippu saunaan. Piipun sisällä liikkuva ilma pitää huolen, että rakenne ei kuumene kovassakaan käytössä.

 

Myös Siro Unique on hyvä ja turvallinen vaihtoehto kiuaspiipuksi 5-seinämäisen rakenteensa ja siron ulkonäkönsä ansiosta.

 

Savupiippu teollisuuteen

Teollisuudessa savupiipulta vaaditaan kustannustehokkuutta, toiminnallisuutta ja helppoutta. Teollisuuskäyttöön paras savupiippu on Siro Prime, sillä sen pohjalta on kaikkein kustannustehokkain rakentaa räätälöityjä ratkaisuja.

 

Siro, turvallisuudesta tinkimättä

 

  • Huipputurvallinen monieristerakenne
  • Siroin piippumme
  • 5 kerrosta

Siro Unique ›

 

Jotta tulisijasi toimisi paremmin

 

  • Suunniteltu passiivi- ja matalaenergiataloihin
  • Ratkaisee tulisijan palamisongelmat
  • 7 kerrosta – parasta paloturvallisuutta

Siro Air ›

 

Oman luokkansa priimus

 

  • Kustannustehokkain ratkaisumme
  • Markkinoiden paras kivivillaeriste
  • 3 kerrosta – yksi eriste, kaksinkertainen turvallisuus

Siro Prime ›