Did our products catch your attention at Progetto Fuoco?Interested in becoming a retailer?Read more ›

Ajankohtaista

Härmä Air tuo markkinoille pienhiukkassuodattimen, joka poistaa jopa 95 % pienhiukkasistaESP-pienhiukkassuodattimella pääset eroon haitallisista pienhiukkasista ja se toimii myös savukaasuimurina!

 

Suomalaisissa tulisijoissa poltetaan pääosin puuta, joka on hiilineutraali lämmönlähde. Siitä aiheutuu kuitenkin terveydelle haitallisia pienhiukkaspäästöjä, joita pyritään saamaan pienemmiksi myös hallituksen kansallisessa ilmansuojeluohjelmassa. Suurin ongelma on pientaloalueilla, joilla tulisijojenkin määrä on suuri. Kun pienhiukkaset leviävät ilmassa takkojen ja puusaunojen lämmityksen yhteydessä, ne päätyvät myös naapureiden asuntoihin ilmanvaihdon kautta. ESP-pienhiukkassuodatin suodattaa vaaralliset ja erittäin hienot hiukkaset puupolttoisten tulisijojen savukaasuista.

 

Suodatin vähentää hiukkasten lukumäärää 95 % ja myös pienentää hiukkasten kokonaismassaa 70–75 %. Mittaukset on tehty norjalaisen NS3058- standardin mukaisesti, mikä vastaa ulkoilman olosuhteita. Sähköstaattinen pienhiukkassuodatin asennetaan savupiipun päälle, jossa on kylmintä. Se käyttää korkeajännite-elektrodia, jolla se lataa hiukkaset keräten ne suodattimen sisään. ESP-pienhiukkassuodatin on itsepuhdistuva ja sisältää katalyyttisen tekniikan.

 

Itsepuhdistuva toiminto

Pienhiukkassuodatin kerää takan polton yhteydessä syntyvät pienhiukkaset sähköstaattisesti ja vangitsee ne suodattimen sisään. ESP:n itsepuhdistuva toiminto polttaa osan hiukkasista. Loput pienhiukkasista palautuvat savupiippuun poltettavaksi. Suodattimen manuaalinen puhdistus ei tällöin ole tarpeen. Savupiipun ja suodattimen väliin voidaan asentaa myös puhdistusluukku, mutta se ei ole pakollista.

 

Integroitu savukaasuimuri

ESP-pienhiukkassuodattimen yläosaan on integroitu savukaasuimuri, mikä kestää jopa 500 °C:n lämpötiloja. Se varmistaa jatkuvan vedon savuhormissa polton aikana ja estää savun takaisinvirtauksen huoneeseen. Ilman savukaasuimuria olet luonnollisen vedon armoilla, jolloin savukaasut pienhiukkasineen pääsevät sisälle asuntoon huonontaen sisäilmaa huomattavasti.

 

ESP-pienhiukkassuodatin

 


Takaisin uutisiin