Härmä Air pellitys-sarjan asennus jatkolevyillä tiivissaumakatteelle bitumikatteen päälle

Asennus valmiin tiivissaumakatteen pintaan, jolloin pellitys päätetään jatkolevyillä harjakappaleen alle.

 

Bitumikermin liimaamisessa tulee noudattaa kermikatteen asennusohjeita ja tulityö vaatimuksia.

 

Pellityksen juuriosan pinnoitus on mahdollista toteuttaa myös Sitko Liquid Seal massalla - katso erillinen tiivistys ohje. Jatkolevyllisen tiivissaumakatteen pellityksen kiinnittämisessä käytetään liimaa ja tiivisteellistä kateruuvia. Mikäli peltiosien päälle asennetaan huopaa, tulee ruuvit muuttaa matalakantaisiksi ruuveiksi ja massata huolellisesti ennen huovan asentamista.

 

Kuva 1

 

Asenna juuripellin alle kauttaaltaan elastinen ja tiivistävä bitumikatteille soveltuva massa. Huolehdi että pinnat ovat liimaamiseen soveltuvia, puhtaita ja kuivia. Asennusta ei suositella vesisateella.

Kuva 2


Asenna aluskatteeseen tai bitumikatteen pintaan kumitiiviste kondenssiveden estämiseksi.

Kuva 3

 

Liimaa juuripelti kattoon ja varmista kiinnitys tiivisteellisillä kateruuveilla tasaisin (n. 15 cm) välein ja kauttaaltaan. Kierrä pellityksen reunat massalla varmista että pellin ja bitumikatteen väliin ei jää rakoja.

 

Kuva 4

 

Asenna jatkolevyt toistensa päälle limittäin (n. 50mm) ja kuljeta levyt harjakappaleen alle. Jatkolevyjen alle levitetään liimamassa ja ruuvataan kateruuveilla tasaisin (n. 15 cm) väliein ja kauttaaltaan kiinni. Kierrä pellityksen reunat massalla varmista että pellin ja bitumikatteen väliin ei jää rakoja.

Kuva 5

 

Leikkaa juuripellityksen kaulus (vain tarvittaessa) kattokaltevuuden mukaiseksi, jolloin teräspiippu kulkee pystysuorassa juuriosan läpi. Asenna kartio mallinen verhoava putki juuriosan päälle ja kiinnitä tiivisteellisellä ruuvilla juurikaulukseen.

Kuva 6

 

Lyhennä pellityksen sisään jäävä piippumoduuli tarvittaessa ja asenna piipun päälle verhoava jatkoputki ja päätekappale savupiippumoduulin ja alemman verhousputken päälle ”kellumaan”. Verhousputki mahdollistaa rakenteiden tai savupiipun elämisen kattorakennetta vaurioittamatta.

Päätekappaleen liitosputki limittyy hormiputken sisään.

 

 

Värikartta

 

Punainen

 

Tiilenpunainen

 

Harmaa

 

Musta

 

Ruskea

 

‹ Takaisin