hallinta | kirjaudu sisään | infoSuomiSvenskaEnglishрусский язык

 

10 HYVÄÄ SYYTÄ VALITA HÄRMÄ

 

100% kotimaiset tuotteet ja valmistaja 

Härmä Air on 100% suomalainen valmistaja, joka kantaa Avainlippumerkkiä osoituksena Suomalaisesta laadusta. Tuotteidemme valmistuksessa otetaan erityisesti huomioon pohjoismaiset olosuhteet ja siitä syystä tuotteemme paloturvallisuus on merkittävä valinta peruste. 

Yrityksemme käyttämät korkealuokkaiset materiaalit ja mittavat testaukset antavat tuotteillemme pitkän eliniän. Pohjoismainen selkeä ja ajaton design soveltuu tämän päivän nykyaikaisiin rakennusmuotoihin, olipa kyseessä talo, kesäasunto tai teollisuustila. 

Tuotteisiimme sisältyvät myös matalaenergiaratkaisut. 

 

Erinomaiset tuotteiden rasituskestot

Miltä kuulostaisi ajatus, että voit rakentaa piippua 35m korkuisesti? Entäpä jos voisit asentaa sen roikkumaan oman painonsa varaan 6m? Tämä kaikki on mahdollista Härmä Air valmispiipuilla. Lisäksi hormit kestävät vesikatolla jopa 3.5m ilman tuentaa Pohjoismaisissa olosuhteissa, jossa tuuli ja lumi asettavat hormille erilaisia haasteita. Se voi olla myös huonetilassa jopa 6m ilman tuentaa, jolloin esim. korkeissa tilanjakaja huoneissa ei tarvita erillisiä tuentoja piipulle.

 

Tämä on tietysti vielä pientä sille, mitä tuote kestää polttokoerasituksissa!

 

 

Pienet paloturvaetäisyydet 

Härmä on CE - merkitty ja täyttää kaikkein vaativimmatkin paloturvamääräykset. Kehittyneet eristeratkaisut, sekä uudet tuulettuvat rakenteet, ovat esimerkkejä Härmän innovatiivisuudesta.

Testasimme mm. AIR sarjan tuotteet VTT:n 6h polttokoetesteissä kestämään jatkuvaa lämpötilaa +800°C, se on jopa +200°C kovempi lämpötila, mitä tämän päivän standardit vaativat. Käytimme koepoltossa ohjauslämpönä jopa +900°C palokaasuja, jolloin tuotteen pintalämpötilat ovat vieläkin reilusti alle sallitun. Mikä parasta, pintalämpötilat pysyivät reilusti alle 80°C lämpötiloissa. Näin ollen tuotteessamme on edelleen pieni paloturvaetäisyys (26cm), jopa 800mm lisäeristekorkeudella.

 

Patentoituja ja mallisuojattuja ratkaisuja

Härmä Air on nuorekas ja tuotteitaan jatkuvasti kehittävä yritys. Yrityksellä on käytössä useita erilaisia patentoituja ja mallisuojattuja ratkaisuja mm. eristerakenteisiin, valmistusmenetelmiin, savupelteihin ja kokonaisiin hormiratkaisuihin. Tälläkin hetkellä yrityksellä on menossa useita hankkeita, joissa hormituotteita suunnitellaan yhä monipuolisempia ja paloturvallisempia ratkaisuja.

 

Osataessasi Härmän, voit olla ylpeä sen laadusta ja Suomalaisesta vankasta tinkimättömyydestä!

 

 

Vakiona 800mm korkuiset lisäeristeet

On olemassa kivivillaeristeitä, ja sitten on seuraavan sukupolven keraamisia / tuulettuvaa lisäeristettä. Keraamisen ja tuulettuvan eristeen etu on se että se ei sintraannu eli muuta muotoaan kovissakaan lämpötiloissa. Käyttämämme rakenteen ansiosta pystymme toteuttamaan läpiviennit pienillä turvaetäisyyksillä paksuissakin yläpohjissa. Eristeen pinnalla oleva alumiini johtaa lämpöä viileämpiin olosuhteisiin ja mahdollistaa tiiviiden höyrysulkujen asentamisen eristeen pintaan, joiden asentaminen normaaliin eristeeseen on lähes mahdotonta. 

 

 

Julkaistut testaustulokset ja tuotteiden pintalämpötilamittaukset

Haluamme tarjota sinulle paloturvallisia ratkaisuja. Emme kulje sieltä mistä aita on matalin ja tästä syystä voimme ylpeänä esittää myös todellisia koepolttoraportteja asiakkaidemme luettavaksi. Kun kilpailijoiden ohjeistuksissa lukee "ei käsin kosketeltavissa", haluamme olla varmoja, että Härmä Air tuotetta voit vaikka halata!

 

 

 

 

Helposti asennettavat ja tiiviit vesikaton pellitykset

Valikoimiimme kuuluvat sekä pyöreät että kantikkaat vesikaton pellityssarjat vesikaton tiivistämiseen. Pellityssarjamme soveltuvat kaikille kattomateriaaleille ja yleisimmille kattokaltevuuksille. Läpivientien asentaminen on helppoa ja loppuratkaisusta tulee erittäin tiivis kokonaisuus. Läpivientisarjoissamme on huomioitu myös hirsirakennusten laskeutumisvarat sekä esimerkiksi savukaasuimureiden johtojen vesitiivis kuljettaminen rakenteen sisällä. 

 

Lämpöä keräävät, energiatehokkaat tuotteet

Olemme kehittäneet hormien sisäänrakennettuja lämmöntalteenottoratkaisuja. Osa ratkaisuista toimii ilmakiertoisesti ja osaan tuotteista on yhdistetty elementtinä vesi. Molemmissa ratkaisuissa ideana on hyödyntää hukkaan menevien savukaasujen energiaa asunnon ja käyttöveden lämmitykseen. Ratkaisut ovat erittäin tehokkaita tulisijasta riippumatta ja osa tuotteista voidaan kytkeä myös saneerauskohteisiin.

 

Tulisijan korvausilman tuontiin suunnitellut ratkaisut

- Tiesitkö että tulisija vaatii paloilmaa jopa 20 kuutiota / puukilo.

- Liesituuletin ja keskuspölynimuri aiheuttaa vastakkaista vetoa, jolloin tiiviissä asunnoissa se aiheuttaa savun kulkeutumisen huoneistoon ja tulisijan huonon toimivuuden. 

ILMAKIERTOISELLA PIIPULLA EI TÄLLÄISIÄ ONGELMIA OLE!

 

Päästäksemme siihen, meidän täytyi pohtia jokaista yksityiskohtaa: ilmakanavan kokoa, kondensoitumista, asennettavuutta, liitosratkaisuja ja tietenkin sitä miltä kokonaisuus näyttää. 

Lämpö nousee luonnollisesti aina ylöspäin, mikä oli suurin haasteemme, toinen haastavuus oli pohjoismaiset olosuhteet, jossa kylmän ja lämpimän pinnan välillä muodostuu kastepiste eli kondensoituminen. Tästä syystä emme voineet asentaa ilmakanavaa eristerakenteen ja ulkokuoren väliin, jossa ilma olisi viileämpää, jolloin korvausilmavirtaus saataisiin helpommin alaspäin. Lisäsimme sisäputken ympärille keraamisen ohuen eristekerroksen, jolla saimme ilman jäähtymään riittävästi, mahdollistaaksemme korvausilman tuonnin tulisijalle vapaalla kierrolla, mutta samalla poistimme kondensoitumisongelman, koska nopeaa lämmönvaihtelua ei pääse syntymään, eikä kylmä pakkasilma ole suoraan hormin pinnassa. 

 

 

Laaja vakiovärivalikoima

Perusvärit

Joskus parhaat asiat ovat vain ilmaisia. Tarjoamme tuotteisiin huolella valitut 6 perusväriä veloituksetta. Mikäli perusvärit eivät tarjoa mieluistasi vaihtoehtoa, voit valita värisi mielesi mukaan lähes rajattomasta värivalikoimasta. 

 

Erikoisvärit

Lisäksi saatavilla on erilaisia mielikuvitusta kutkuttavia maalipintoja, kuten vuolukivi, marmori tai vaikkapa puun eri jäljitelmiä. 

 

 

 

 

Miksi Härmä? Miksi Härmä