hallinta | kirjaudu sisään | infoSuomiSvenskaEnglishрусский язык

Chimfix

 

Chimfix korjauspiippu on kehitetty uusien, vanhojen ja huonokuntoisten tiilipiippujen sisäpiipuksi, jolloin säästytään usein myös piipun purkamiselta ja uudelleen muuraukselta.

Määräysten mukaan kaikki uudet öljylämmitykseen muuratut tiilipiiput tulee varustaa sisäpiipulla.

 

 

 

Käyttökohteet

 

Sisäpiippua käyttään tiilipiippujen sisäpiippuina. Sisäpiippua käytetään myös lähes poikkeuksetta  öljylämmitteisissä, sekä korkeilla hyötysuhteella tomivissa lämmitysjärjestelmissä tiilen rapautumisen estämiseksi ja kestävyyden takaamiseksi.

 

Parantaa piipun vetoa

Korjauspiippun pyöreä sisus myötäilee nousevien savukaasujen pyörreliikkeitä, jolloin veto-ominaisuus on aina optimaalinen.

 

Piipun koon ja pituuden määrittely

Mikäli piippu on rapautunut vain "kylmältä" osalta, mitoitetaan piippu savupellin yläpintaan. Voit mitata matkan esimerkiksi narulla, jonka päähän on sidottu paino.

Piipun koko selviää myös mittanauhalla piipun päästä. Hormin koko tulisi ilmoittaa mahdollisimman tarkasti ja samalla täytyisi varmistaa että hormi on muurattu suoraan, mikäli hormissa on mutkia, on salkomallinen korjauspiippu mahdoton asentaa.

Piippua valittaessa meidän tulisi tietää myös tulisija mihin piippu tulee. Tulisijan tiedoista voimme vielä varmistaa optimaalisen koon savukanavalle ja mahdollisesti muut vaatimukset kohteeseesi.

 

Asentaminen

Jaloteräksestä valmistetut eristämättömät sisäpiiput ovat kestäviä ja helppoja asentaa pidempäänkin piippuun. Moduulirakentainen sisäpiippu pujotetaan usein piipun päästä, joko savupellin yläpuolelle tai mahdolisesti jopa suoraan tulisijassa olevaan lähtöön. Moduulit limittyvät 80mm toistensa sisään, jonka jälkeen liitos lukitaan "kiinnitys-soljilla". Tiilen ja sisäpiipun välitila täytetään esimerkiksi vermikululiitillä (kevyt eristepuru), joka kaadetaan piipun päästä koko sisäpiipun matkalle. Lopuksi piipun päähän tuleva kansi kiinnitetään tiiviiksi muuraamalla.

Katso tarkemmat asennusohjeet 

 

 

Tuotteet Korjauspiippu Chimfix Chimfix